Подготвят курс за дограма и стъклопоставяне
Подготвят курс за дограма и стъклопоставяне / Дарик Враца - архив

Служителите от  Бюрото по труда във Враца работят сериозно по грантови схеми на ОП „Развитие на човешките ресурси", обяви директорът на бюрото Маргарита Ангелова. Вече е стартирало професионалното обучение по няколко професии, като различното тук е че след завършването има и осигурено тримесечно стажуване със заплащане.

Към настоящият момент са стартирали вече курсовете за продавач-консултант за 12 човека, за 12 готвачи и 15 фризьори. Предстои събеседване и стартиране на курс „дограма и стъклопоставяне" и още един за продавач-консултанти през април.

„Има голям интерес към подобни обучения", сподели Маргарита Ангелова. За всеки от курсовете подадените заявки са били над 40. Според програмата обаче приоритетно се работи с младежи до 29 години и майки с деца. Като общо впечатление е че много стойностни и качествени хора желаят да се включат в такива обучения, като само при последния подбор за продавачи са се явили 6 човека с висше образование, които искат да работят тази професия", каза още директорът на „Бюрото по труда".