РИК-В.Търново ще работи и през уикенда, в понеделник приключва регистрацията на инициативни комитети
РИК-В.Търново ще работи и през уикенда, в понеделник приключва регистрацията на инициативни комитети / Дарик нюз

Районната избирателна комисия във В. Търново ще работи от 9.00 до 17.00 ч. в събота и неделя, тъй като в понеделник изтича срокът за регистрация на инициативни комитети за участие в изборите за народни представители.

1 април 2013 г. е и крайният срок, в който електронните медии с регионален и местен обхват трябва да представят на комисията условията, реда и тарифите за отразяване на предизборната кампания на партиите, коалициите и инициативните комитети, напомни Десислава Йонкова- председател на комисията.

Първото заседание на РИК-Велико Търново се проведе вчера, като на него комисията определи, че ще обявява решенията си в деня на приемането им чрез поставяне на общодостъпно място в сградата на Областна администрация в старата столица на табла пред стая 219.

Решенията ще се публикуват и на Интернет страницата на Районната избирателна комисия, която предстои да бъде изработена. Актовете могат да бъдат обжалвани в тридневен срок от тяхното обявяване.

Работното  време на комисията е всеки делничен ден от 9.00 до 17.00 ч. Телефоните за връзка с комисията са: 062/ 600-819 и тел/факс: 062/628 279.

Електронната поща е: rik_vt_2013@abv.bg