Клуб ще подпомага жени пострадали от насилие
Клуб ще подпомага жени пострадали от насилие / DarikNews.bg, архив

Дамски клуб „Феникс" към Сдружение „Самаряни" организира „среща на отворени врати".

"Феникс" е клуб за взаимопомощ на жени, пострадали от насилие, предоставящ пространство и време за емоционално и искрено споделяне в атмосфера на доверие и подкрепа. В него, заедно с други в сходна ситуация, всяка жена може да търси и намира различни възможности за решения на проблемите, с които се сблъсква, след преживяното. Споделеното там, се запазва в конфиденциалност.

Жените, посещаващи клуба са на различни възрасти. Някои са членове от години, други от няколко месеца. Отвореният характер на групите разрешава включване при нужда. Всеки може да се включи по всяко време, това е въпрос на желание и личен избор. Всяка жена, претърпяла някакъв вид насилие е добре дошла в групата. Поощрява се и присъствие само за подкрепа, без регистрирана активност. В групата често се обсъждат теми-табу, което за едни е предизвикателство, за други урок, за трети - преживяване. Жените могат да се включат и в другите дейности на клуба: арт- групови срещи, социални активности и посещения на театър, опера и концерти, предпочетени от културния афиш на града.

Насилието за жалост съществува в нашето ежедневие. Статистиката е ясна - всяка четвърта жена поне веднъж в живота се е или ще бъде жертва на някакъв вид насилие: физическо или психическо и неговите производни.

Да кажем „НЕ" на насилието не е лесна работа, нужна е подкрепа, среда и хора, които да ни разбират, призовават организаторите. Те очакват всички, които желаят на 1 април, от 17.30 часа в залата на Комплекс за социални услуги за деца и семейства.