Шон „Диди” Комбс е най-богатият рапър
Шон „Диди” Комбс е най-богатият рапър / снимка: БГНЕС, архив

Рапърът Шон „Диди” Комбс оглави класацията на сп. „Форбс” на най-богатите хип-хоп изпълнители за трета поредна година, побеждавайки за пореден път Джей Зи.

Състоянието на Комбс възлиза на 580 млн. долара, а това на Джей Зи - на 475 млн. долара. Богатството му идва главно от занимания, които не са свързани с музиката, най-вече от осемцифрения му договор с водката Ciroc на марката Diageo. Освен огромната годишна заплата Шон „Диди” Комбс, който преди беше известен с псевдонима Пи Диди, ще получи и деветцифрено възнаграждение, ако марката се продава добре.

Състоянието на Джей Зи идва главно от продажбата през 2007 г. на модната линия Rocawear (204 млн. долара) и договора му с компанията Лайв Нейшън за 150 млн. долара. На трето място е Доктор Дре с 350 млн. долара, главно благодарение на марката му слушалки Beats by Dr. Dre. През 2011 г. той продаде 51% от бизнеса си за 300 млн. долара, след което откупи половината от продадения дял на следващата година, а пазарният дял на компанията достига 65%, пише БГНЕС.

В топ пет попадат още Брайън „Бърдман” Уилямс и 50 Сент съответно на четвърто и пето място. Те запазват позициите си от предишната година.