Остава облачно
Остава облачно / Дарик Габрово, архив

В петък превалявания от дъжд ще има главно в Западна България и на места в Дунавската равнина. В северозападните райони, където вятърът ще се задържи от североизток и температурите ще останат най-ниски - едва 2°-3°, ще превалява сняг. В останалата част от страната, вятърът ще се ориентира от югоизток, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

След краткотрайно повишение, атмосферното налягане отново ще се понижава.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите части и мъгливо. По най-високите върхове вятърът ще бъде от запад, умерен до силен, а в по-ниското ще се ориентира от югозапад и също ще се усили. Ще превалява слаб сняг, в районите под 1300 метра - дъжд, но сутринта и в по-ниските части ще превали сняг. Максималната температура на 1200 м ще достигне 6°, на 2000 м - около нулата.

По Черноморието ще остане предимно облачно, без валежи. Вятърът постепенно ще се ориентира от югоизток, до умерен. Максималните температури ще са близки до стойностите и на морската вода - до 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.