Условна присъда за син, убил баща си в катастрофа
Условна присъда за син, убил баща си в катастрофа / netinfo
Условна присъда за син, убил баща си в катастрофа
62961
Условна присъда за син, убил баща си в катастрофа
  • Условна присъда за син, убил баща си в катастрофа

Син, убил баща си при катастрофа, призна вината си пред Окръжен съд и получи условна присъда.

Драматичното в залата бе изявлението на майката на подсъдимия, която е и вдовица на загиналия. Жената през сълзи отказа да иска кръвнина от собствения си син, разказа, че и той самият е бил в кома 17 дни и семейството е преживяло тежко и тези дни.

Инцидентът, заради който 34-годишният Бюлент Алиш от Исперих застана пред Темида, е станал на 31 юли миналата година. Тогава той, 54-годишният му баща и 10-годишният му син се връщали от тържество в местността „Ахинора”. На остър ляв завой между селата Малък Поровец и Драгомъж Алиш изгубил контрола над управлението на новозакупения си микробус „Мерцедес Спринтер”, карал със 110-115 км./ч., в кръвта му имало 0,69 промила алкохол. Опитал се със завой наляво да върне колата на шосето, тя минала напречно на пътя и паднала в 40-метрова пропаст. Баща му загинал на място, момченцето като най-леко първо изхвърчало от колата, то било с леки наранявани и уплаха.

Подсъдимият изрази съжаление от случилото се, което всъщност не помни, освен факта, че той е карал. Бях силно привързан към баща си, беше ми и приятел, мъката ми е голяма, но се радвам, че поне синът ми оцеля – заяви Алиш.

Съдът постанови условна присъда от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода със срок на отлагане 4 години, както и лишаване право от управление на МПС за 2 години.

Присъдата на Окръжен съд-Разград подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.