Мишел Платини: Свалям шапка на националния отбор на България, Боби Михайлов работи много добре
Мишел Платини: Свалям шапка на националния отбор на България, Боби Михайлов работи много добре / БГНЕС

Президентът на УЕФА Мишел Платини се изказа доста ласкаво за българския национален отбор, както и за президента на БФС Борислав Михайлов, който според него работи много добре.

„Висока ценя работата на Борислав Михайлов и БФС. Знам, че Борислав Михайлов върши много работа в труден момент“, заяви Платини на пресконференцията след заседанието на УЕФА в София.

„Свалям шапка на националния ви отбор. Намирате се в много трудна група. Искам да ви поздравя за това, което прави националния отбор. Борите се за второто място с Чехия и Дания и в момента имате предимство.“

„Искам да кажа на Боби Михайлов, че работи много добре. БФС работи много добре. Не сме много популярни за това, което правим във футбола и за строгите мерки, които взимаме. Аз не казвам това, защото ми е приятел, а защото работи много добре наистина.“

„Когато има доказателство за корупция в мачовете, имаме нулева толерантност и ние разчитаме на футболната общественост, за да изкореним този проблем. Не си заслужава да отидеш на мача, ако знаеш резултата предварително. Ние сме против това и всички трябва да имаме нулева толерантност. Трябва да защитим футбола. Ние имаме нулева толерантност и няма да я отслабим“, допълни Платини.