Н. Стойнев: Нагло е топ мениджър да сравнява цената на водата с килограми месо и хамбургери
Н. Стойнев: Нагло е топ мениджър да сравнява цената на водата с килограми месо и хамбургери / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Н. Стойнев: Нагло е топ мениджър да сравнява цената на водата с килограми месо и хамбургери
62953
Н. Стойнев: Нагло е топ мениджър да сравнява цената на водата с килограми месо и хамбургери
  • Н. Стойнев: Нагло е топ мениджър да сравнява цената на водата с килограми месо и хамбургери

Нагло и нахално е един топ мениджър с топ заплата да сравнява цената на водата в София с килограми месо и хамбургери. Това заяви заместник-председателят на Столичния общински съвет Николай Стойнев по повод изказването на изпълнителния директор на "Софийска вода" Етиен Пети от вчера, че месечните сметки на абонатите на дружеството са равни на 2 килограма свинско месо или 4 хамбургера. Йорданка Фандъкова пък беше категорична, че ще настоява пред ДКЕВР да не се приема увеличение на цената на водата.

По думите на Стойнев вчерашното изказване на Пети е цинично най-малкото, защото печалбата на дружеството за миналата година е 28 милиона лева. "Имаме забележки по отношение на провежданите обществени поръчки. По сигнал на кмета в момента Агенцията за финансова инспекция в момента проверява процедурите за обществените поръчки. Настояваме също така ДКЕВР да провери разходите, които дружеството прави. така че когато има предложения, свързани с цената на водата, те да бъдат обосновани", коментира той.

Фандъкова коментира предложението за увеличение на цената на водата така: "Категорично поддържаме позицията си за това, че не трябва ДКЕВР да увеличава цената на водата. Когато Софийска вода извиваше ръцете на общината да се присъедини и да подкрепи увеличаване на цената на водата, категоричната ми позиция е отново. Не приемам упреците, че съм се сетила сега. Винаги, всяка година съм коментирала и съм давала да се разбере, че в края на краищата има подписани договори и те трябва да се спазват".

От Столична община настояват още за намаляване на загубите на вода и стриктното изпълнение на бизнесплана на "Софийска вода".