Арт комплекс за изкуства създават в Търговище
Арт комплекс за изкуства създават в Търговище / www.activebg.com

Арт комплекс за литература, изкуство и театър за ученици ще бъде създаден в Търговище. Това съобщи директорът на Второ СОУ „проф. Никола Маринов" в Търговище Галя Панайотова.

За целта днес общинските съветници в града със свое решение предоставиха на училището за стопанисване къщата музей на знаменосеца на Ботевата чета Никола Симов - Куруто в Търговище за срок от 10 години.

„Идеята да създадем такъв комплекс е на преподаватели от училището, което е специализирано с изучаване на музика и изобразително изкуство. Искаме да утвърдим мястото като център, в който наши ученици да предоставят своите възможности и талант", каза г-жа Панайотова.

За вбъдеще в къщата-музей ще бъдат организирани пленери, литературни четения, концерти и изложби. Очакванията са в края на месец май ръководството на училището да покани търговищката общественост на първото светско събитие в арт-комплекса. Учениците вече усилено подготвят постановки по „Българи от старо време" и „Криворазбраната цивилизация", които ще бъдат представени на открито в двора на къщата-музей.