Заседава Общински съвет Стралджа
Заседава Общински съвет Стралджа / Общински пресцентър Стралджа, Архив

С обсъждане отчет по изпълнение дейностите от общинската програма за закрила на детето 2012г. ще стартира 18-то заседание на Общински съвет  Стралджа. Сесията ще се проведе днес от 10,30 часа. След това съветниците ще гласуват и Общинската програма за закрила на детето 2013 г.

Предвидено е обсъждане  и на годишния доклад за дейността на звеното за вътрешен одит 2012г. Кметът Митко Андонов е вносител на докладни записки относно  издаване на разрешително за ползване на воден обект - язовири и микроязовири - публична общинска собственост и  относно издаване на разрешително за водовземане от минерална вода - изключителна държавна собственост чрез съществуващи съоръжения от находище на минерална вода - Стралджа.

Ще бъде представена подготовката и кандидатстването на община Стралджа по два нови трансгранични проекти: „Използване на алтернативна енергия за осигуряване на по-добри условия  за спорт и образование" и „ С грижа за бъдещето  на Югоизточните Балкани - по-добри условия за отглеждането и образованието на нашите деца". И при двата проекта  партньор на общината е Одрин.  

Останалите материали са свързани с приемане решения по ликвидиране на съсобственост,  продажба на дълготрайни материални активи, предоставяне общинска земеделска земя на читалищата, ползване на общински мери и пасища за отглеждане на животни и др.