Бразилски лекар убил над 300 души, за да освобождава болнични легла
Бразилски лекар убил над 300 души, за да освобождава болнични легла / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Бразилски лекар жена, съдена за предумишленото убийство на седем пациенти, за да освободи болнични легла, може да е отговорна за над 300 смъртни случая, съобщава електронното издание на британския ежедневник „Индипендънт", цитирани от bTV.

Вирджиния Суарес де Соуза, която може да се окаже един от най-чудовищните серийни убийци в света, е обвинена в инжектирането на смъртоносни дози мускулно-отпускащи лекарства и намаляване на подаването на кислород на пациенти на живото-поддържащи системи.

Де Соуза, е била арестувана миналия месец след смъртта при съмнителни обстоятелства на седем нейни пациенти.

Водещият следовател по случая д-р Марио Лобато е разказал пред местна телевизия, че Де Соуза е „играела на Бог", решавайки кой от пациентите й да живее и кой да умре, за да освобождава болнични легла.

Във всеки един от разследваните случи свидетелски показания на служители в болницата потвърждавали данните от медицинските картони на пациентите.

Д-р Лобато разказва, че в един от случаите пациентът поискал от медицинска сестра чаша вода и докато се върне жената вече бил мъртъв.

Де Сауза, която дълго време е била директор на болницата е била арестувана заедно с още трима лекари и една медицинска сестра, обвинени, че са й съучаствали в престъпленията.