Бум на кражбите от коли
Бум на кражбите от коли / Dariknews, архив

Шест кражби от леки коли са регистрирани във Варна само в първите два дни на тази седмица. Посегателствата са регистрирани в различни части на града. Засега са разкрити извършителите само на три от кражбите, съобщиха от местната дирекция на полицията.

Лаптоп, пари и други лични вещи са били задигнати вчера около 17 часа след счупване на стъкло на задна врата на "Фиат". Колата е била паркирана пред детска градина на територията на Трето РПУ. Чрез счупване на стъкло на предна врата на "Мерцедес", паркиран пред блок в жк "Младост", е била отмъкната музикална уредба. Два чифта маркови спортни обувки, мъжки часовник и около 30 грама сребърни накити са били откраднати от "Опел", паркиран в района на ул. "Патриарх Евтимий". В този случай апашът не разбил, а отключил возилото.

Извършителите на тези кражби се издирват.

Разкрити си авторите на други три посегателства от изминалите дни. 30-годишен варненец е уличен като извършител на две кражби. Младият мъж задигнал гума с джанта от Рено" и CD плейър с 2 тонколони и суббуфер от "Фолксваген". И двете возила са били паркирани на улица в централната част. 29-годишен жител на морската столица е уличен в кражба на CD плейър от "Ауди", паркирано в района около Колхозния пазар. Злосторникът проникнал в колата, след като успял да я отключи.

Oткраднатото e oткрито и иззето.

От Областната дирекция на МВР отново апелират към гражданите да не оставят на видно място в автомобилите си чанти, обемисти пакети и други скъпи вещи, които привличат внимание. Оставени на видно място в паркиран автомобил, дори и за много кратко време, тези вещи често стават обект на престъпни посегателства.