Шестима мениджъри за един ден в четвъртък
Шестима мениджъри за един ден в четвъртък / Преди година Любомир Любенов бе шеф на НАП за един ден

Пет момичета и едно момче от Разград ще участват в тазгодишното издание на инициативата „Мениджър за един ден“ на 28 март. Те са възпитаници на две разградски училища.

В цялата страна 436 са учениците, които са изявили желание да се включат в инициативата на фондация „Джуниър Ачийвмънт България”, а институциите и компаниите, които ще приемат да бъдат управлявано от деца за ден, са 224, в Разград са четири.

Мими Иванова от ПМГ”Акад. Никола Обрешков” ще работи в Societe Generale Експресбанк, връстниците й от ПГИ”Робер Шуман” Христина Христова и Емрах Мюзекяр – в община Разград, Мира Георгиева от ПМГ ще е началник на РИО на МОМН, Тереза Пройнова от ПМГ и Деница Нецова от ПГИ ще работят за ден в ТД на НАП-Разград.

Инициативата „Мениджър за един ден” се провежда за 12-та поредна година в България. Мисията на организаторите – „Джуниър Ачийвмънт” - е да подготвят младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финасово грамотни и социално отговорни бизнес лидери. В деня, в който се реализира инициативата, ученици от цялата страна ще имат възможност да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.