Кавани: Суарес ще се махне от Ливърпул, ако не играе в Шампионската лига
Кавани: Суарес ще се махне от Ливърпул, ако не играе в Шампионската лига / Reuters

Звездата на Ливърпул Луис Суарес много скоро може да напусне клуба, ако не получи възможност да играе в Шампионската лига. Това разкри съотборникът му в националния том на Уругвай Единсон Кавани.

Според аса на Наполи неговият сънародник си е дал още година време, за да реализира целта си с английския тим. Независимо от този факт, изказването на голаджията допълнително ще засили спекулациите, че Суарес е много близо до трансфер в Ювентус.

До този момент футболистът на мърсисайдци е отбелязал 29 гола във всички турнири през сезона, но Ливърпул е далеч от мечтаното място в топ 4. „Червените“ изостават на 9 точки от Тотнъм с оставащи 8 кръга до края.

„Факт е, че Луис е сред най-добрите нападатели в света и иска да играе в Шампионската лига“, заяви Кавани. „Естествено, Ливърпул няма да успее през този сезон, но ако не успеят и в следващия, тогава ще имат проблем.“

„Луис ще е във възторг да играе в Шампионската лига с Ливърпул, но ако не успее, то играч от неговото ниво се нуждае от клуб, където може да го постигне“, завърши Кавани.