РИМ - Благоевград  обяви  два конкурса
РИМ - Благоевград обяви два конкурса / снимка: Дарик-Благоевград, архив

Регионален исторически музей – Благоевград обявява началото на два конкурса.
Първият е  „Игрите през вековете”. Участниците в него трябва да изработят играчка по свой избор, с която децата са играли през вековете, да представят от коя епоха е и как се е играело с нея.

Вторият конкурс - „Модни тенденции от праисторията до средновековието” дава на своите участници свободата да изберат епохата, която искат да представят с изработени от тях облекло, прическа и накити.

Желаещите да се запишат за участие в конкурсите , могат да го направят до 26 април по електронен път на адрес: detskikut@gmail.com или на място в Регионален исторически музей – Благоевград при  Райка Иванова, тел за контакт 073/ 88 53 68.

Няма възрастови ограничения за участие. По време на подготвителната част уредниците от отделите „Археология” и „Природа” ще бъдат на разположение за консултации на участниците.

Финалният етап на конкурсите ще се проведе на 18 май 2013 година, когато Регионален исторически музей – Благоевград ще се включи за седма поредна година в Европейската инициатива Нощ в музея. Тогава ще бъдат представени всички участници и изработените от тях материали. Жури от специалисти ще определи най – сполучливите макети, чиито автори ще бъдат наградени. Наградените творби ще бъдат експонирани в залите на музея.