„Пловдив 2019“ отпуска 66 000 лв. за артистични проекти
„Пловдив 2019“ отпуска 66 000 лв. за артистични проекти / dariknews.bg

66 000 лева субсидия за артистични проекти отпуска фондацията „Пловдив 2019". Те трябва да са свързани с кандидатурата ни за Европейска столица на културата. Конкурсната сесия е разделена в две направления - „Творческият Пловдив в Европейски измерения" с общо финансиране от 39 000 лева и „Европа - Пловдив - граждани" с бюджет 27 000 лева. Всички желаещи да участват могат да вземат документи от централата на фондацията в Стария град на улица „Арх. Христо Пеев" 6 или по заявка на имейл info@plovdiv2019.eu.

В направление „Творческият Пловдив в Европейски измерения" може да се кандидатства с проекти в две области - „Иновативният Пловдив" с идеи за образование, наука, информационни технологии, както и „Креативният Пловдив" с творчески, артистични и медийни проекти. Максималното финансиране за конкретна идея е 6000 лева.

По второто направление „Европа - Пловдив - граждани" са определени три области - „Глобалното село Пловдив" за проекти, свързани с международно, регионално и междуетническо сътрудничество, „Зеленият Пловдив" - за такива, свързани с екология, устойчиви архитектурни проекти и природосъобразен живот, и „Споделеният Пловдив" - за гражданско участие в социалните, културни и икономически процеси. Бюджетът, който всеки може да получи за отделен проект по това направление е 4500 лева.