Полицай застреля крадец на кабел
Полицай застреля крадец на кабел / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Полицай е застрелял човек при опит да предотврати кражба на кабел. Инцидентът е станал в село Баня, Разложко.

Полицаят е бил нападнат при опит да задържи крадци на магистрален кабел и при самоотбрана служителят на реда е прострелял единият от нападателите, който по-късно е починал, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 23.00 ч., снощи, в полицията в Пловдив е получен сигнал за прекъсната съобщителна линия, свързваща гарите Гулийна баня и Генерал Ковачев по жп линията Септември - Добринище. Веднага са предприети действия за проверка на случая.

При извършване на обход в района полицаят от Транспортна полиция засякъл автомобил, който влачел завързан за бронята си магистрален съобщителен кабел. При спиране на автомобила полицаят разпоредил на двамата пътници в колата да излязат. Единият от тях побягнал. Водачът на автомобила тръгнал срещу полицейския служител и го нападнал с твърд предмет. По късно при огледа на мястото е открита брадва.

Полицаят прострелял нападателя в главата, а след това откарал ранения в Спешния център в Разлог, но въпреки усилията на медиците, той починал там.

Убитият е на 37 години, от село Баня, криминално проявен и осъждан за кражби и шофиране в нетрезво състояние. Задържан е и избягалият 46.годишен мъж, който няма криминално досие.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Други новини от Благоевград