ВМРО се регистрира за изборите с шествие
ВМРО се регистрира за изборите с шествие / снимка: Sofia Photo Agency
ВМРО се регистрира за изборите с шествие
62801
ВМРО се регистрира за изборите с шествие
  • ВМРО се регистрира за изборите с шествие

ВМРО поиска всеки участник на изборите да имам представители в секционните избирателни комисии, а не само парламентарно представените партии. „Нямаме доверие в парламентарните партии, които ще броят бюлетините", обясни Ангел Джамбазки от ВМРО.

Искането на формацията може да бъде изпълнено на 1 април, когато е крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в Централната избирателна комисия за участие на изборите на 12 май.

ВМРО са събрали близо 25 000 подписа, които бяха внесени по обед в Централната избирателна комисия. Засега партията ще се яви самостоятелно на изборите, обясни още Джамбазки. Подали сме ръка на всички националистически партии, но никой до момента не се отзовава, коментира той.

Попитан, докъде са стигнали преговорите с „Атака", Красимир Каракачанов заяви пред Дарик, че с партията на Сидеров отдавна са приключили, но има сформирана работна група, която разговаря с коалицията около СДС.

Преди да се регистрира в ЦИК за изборите, ВМРО организира шествие протест срещу системата. Участниците носеха обърнати български знамена, символ на обявена война.

Активистите на ВМРО се сляха с активисти на сдружението „Орлов мост" на Янаки Ганчев, а малко по-късно към тях се присъединиха и поддръжници на редовния кандидат за президент Йоло Денев.