Коутиньо: Взех правилно решение, идвайки в Ливърпул
Коутиньо: Взех правилно решение, идвайки в Ливърпул / БГНЕС

Новото попълнение на Ливърпул Филипе Коутиньо заяви, че е направил правилен избор, като е приел офертата на „червените“ през януари. Бразилецът дойде на „Анфийлд“ от тима на Интер и още в първите си мачове за мърсисайдци, впечатли с изявите си, като дори записа два гола на сметката си.

Младокът, който през миналия сезон игра под наем в Еспаньол вярва, че може да попадне сред избраниците на селекционера Луис Фелипе Сколари за Мондиал 2014, ако продължи с доброто си представяне на „Анфийлд“.

„Знаех всичко за Ливърпул още в Бразилия. Клубът е известен по целия свят. Мях много малък, но си спомням, че гледах финала в Шампионската лига през 2005, когато Ливърпул спечели трофея, обръщайки резултата от 0:3. Това беше невероятно“, коментира Коутиньо.

„Мениджърът ми изпрати няколко есемеса преди да дойда от Италия, а и говорих много с Лукас. Той ми се обади и ми разказа всичко за клуба. Това ми даде допълнителен стимул да дойда тук и сега знам, че направих правилното решение“, продължи бразилецът.

„Мениджърът вярва много в мен и се надявам да се отблагодаря за това. Искам да печеля титли тук, за да компенсирам това, което ми дава клубът. До този момент всичко върви много добре за мен. Може би защото съм играл в Италия и прекарах шест месеца в Испания, това ми помогна да се адаптирам бързо към английския футбол. Трябва също да благодаря на съотборниците си, които ми помогнаха много в първите мачове“, каза още Коутиньо.