Защитник на ПСЖ се оплака от Анчелоти, Ливърпул наостри уши
Защитник на ПСЖ се оплака от Анчелоти, Ливърпул наостри уши / БГНЕС

Ливърпул започна да следи изкъсо ситуацията около централният защитник на Пари Сен Жермен Мамаду Сако, който публично намекна, че може и да напусне френския гранд през лятото. Единственото, което би могло да го разубеди, е връщането му в титулярния състав, където изявите му до този момент са лимитирани.

Положението на 23-годишният французин е доста любопитно. Централният защитник бе капитан на младежкия национален отбор, а под ръководството на Дидие Дешан си извоюва титулярно място при мъжете. Юношата на парижани дори спечели наградата за най-добър млад играч в Лига 1 преди две години, ала така не може да убеди Карло Анчелоти в качествата си.

„В главата на треньора аз изниквам като трети избор. Може би ще трябва да приема това, макар и да не го разбирам“, каза Сако.

„Нужно е да играя за клуба си, за да попадам в състава на Франция. Следващият сезон е изключително важен за мен. Годината бе трудна както за мен, така и за ПСЖ. За да продължа развитието си, трябва да играя“, допълни той.

От своя страна Ливърпул задължително ще търси заместник на отказващия се след края на сезона Джейми Карагър, а Сако се вписва идеално във философията на Брендън Роджърс, който държи да налага млади играчи.