Трима служители на МВР катастрофираха, единият загина
Трима служители на МВР катастрофираха, единият загина / Impact Press Group, архив

39-годишна жена загина на място, а трима мъже са ранени  при тежка катастрофа във Варненско. Фаталният инцидент е станал около 16:30 часа между селата Бенковски и Здравец.

Почти челно са се ударили лек автомобил „Фолксваген Голф”, в който е пътувала жената, и микробус „Рено”. Ранени са шофьорите на двата автомобила и пътник във фолксвагена. Те са откарани във варненската болница „Св. Анна”, съобщи за Дарик шефът на Спешна помощ във Варна д-р Мая Рашева.

Най-тежко е състоянието на пътника в леката кола. 35-годишният мъж от Варна е с фрактури на ребра и двете ключици и има кръвоизлив в белия дроб. Той е с опасност за живота, уточниха от пресцентъра на полицията в града. Шофьорът на фолксвагена на 36 г. е със съмнения за фрактури на шийни прешлени, но риск за живота му няма. 39-годишният водач на микробуса е с контузни рани и е освободен от лечебното заведение.

Причините за тежкия пътен инцидент ще се изясняват в хода на образуваното следствено дело. Шофьорът на фолксвагена, загиналата жена, както и спътникът им са служители на Областната дирекция на МВР във Варна.