„Международен воден мост” в Световния ден на водата
„Международен воден мост” в Световния ден на водата / снимка: БГНЕС, aрхив

На 22 март по повод Световния ден на водата за втора година се организира „Международен воден мост", който обединява десетки чествания в различни точки на страната и чужбина и този път е под егидата на ООН.

През целия ден от различни информационни центрове, свързани в онлайн мрежа, ще се осъществяват видеоизлъчвания на тема „Иновациите - водни мостове към Европа". В Интер Експо Център, София, ще се проведе дискусия с участието на представители на няколко министерства и държавни агенции, частни фирми, преподаватели и студенти, експерти в сферата на водите.

Предстоящата среща ще даде възможност за актуален диалог върху основните приоритети, залегнали в Стратегията на Европейската комисия за европейско партньорство в иновациите в сферата на водите. На събитието са поканени както представители на екоминистерството, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Изпълнителната агенция по околна среда, представители на ВиК сектора и бизнеси, свързани с водата, а също така и много млади хора от български университети, някои от които ще презентират свои иновативни идеи за решаване на глобални проблеми.

„Международен воден мост 2013" се организира със съдействието на Министерство на Околната среда и Водите, Изпълнителната агенцията по околна среда, Българска асоциация по водите, Академия „Иновация в действие", Интер Експо Център, Девин АД и сдружениe „Аз обичам водата", чийто основен приоритет е изграждането и стабилизирането на гражданска позиция за опазване на естествените водни ресурси и устойчивата им употреба в човешкия бит.