Награждават отличените в конкурса „Орфеево изворче” в неделя
Награждават отличените в конкурса „Орфеево изворче” в неделя / DarikNews.bg, архив

13-тият конкурс „Орфеево изворче" се провежда в Стара Загора с участието на над 2000 талантливи изпълнители от цялата страна.

Участниците се състезават в шест възрастови групи, в две категории - професионална и любителска на няколко открити сцени в града и в залите на Общински детски център, Дом на културата и Държавна опера - Стара Загора. Председател на журито на конкурса е проф. д-р Пламен Арабов.

Официалната церемония по награждаването на най-добрите ще се проведе в неделя от 10 часа на сцената на Драматичния театър „Гео Милев" от 10:00 часа, ще има и ревю на наградени автентични народни носии. Веднага след това - от 11:00 часа е гала-концертът на лауреатите.

Конкурсът е организиран от Национален музикално-фолклорен съюз Орфеево изворче, със съдействието на Община Стара Загора, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на културата, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, Тракийско дружество Одринска епопея и Държавна Опера - Стара Загора.