Проф. Константинов подаде оставка като шеф на Информационно обслужване
Проф. Константинов подаде оставка като шеф на Информационно обслужване / Sofia Photo Agency
Проф. Константинов подаде оставка като шеф на Информационно обслужване
62754
Проф. Константинов подаде оставка като шеф на Информационно обслужване
  • Проф. Константинов подаде оставка като шеф на Информационно обслужване

Управителят на Борда на директорите на държавната фирма „Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов подаде оставка. Константинов обяви решението си, след като БСП и ДПС поискаха той да освободи поста заради серия от публични изказвания, в които професорът заявява, че като гражданин няма да допусне тройната коалиция да се върне отново на власт.

Проф. Константинов мотивира решението си с думите, че в едни избори доверието е най-важното нещо: "Всеки, който руши това доверие, пали клада, на която ще изгори. Стига клади в тази страна". Той добави, че се надява следващата седмица оставката му да бъде приета от Борда на директорите на „Информационно обслужване".

Недоволството на политиците предизвика изказването на Константинов, че "ако алтернативната на ГЕРБ е тройната коалиция, ще стори всичко необходимо това да не се случи".

Тези думи на Михаил Константинов провокираха съмнения в БСП, ДПС и ДСБ за възможна манипулация на изборните резултати. На пресконференция днес проф. Константинов се извини за изказването си: „Фразата ми беше глупава", добави той и уточни, ако са му поискали оставката за неправилно говорене, са щели да я получат, но с обвинението, че ще фалшифицира изборните резултати, са настъпили мотика.

Проф. Константинов репликира обвиняващите го във фалшификация, като ги нарече сталинисти: „Аз бях обвинен в бъдещи действия", добави професорът.

Константинов коментира, че през последните дни се насажда усещането, че изборите ще бъдат фалшифициране, което ще оправдае загубата на определени политически сили. Това ще доведе страната до хаос, добави още той.

Проф Константинов подаде оставка като шеф на Информационно обслужване
netinfo

Междувременно от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че премиерът Марин Райков е поканил проф. Михаил Константинов да участва в Изборния борд. Министър-председателят е провел телефонен разговор с Константинов и го е поздравил за отговорното и смело решение.