Гражданският борд ще гарантира честни избори, смята Плевнелиев
Гражданският борд ще гарантира честни избори, смята Плевнелиев / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Гражданският борд ще гарантира честни избори, смята Плевнелиев
62697
Гражданският борд ще гарантира честни избори, смята Плевнелиев
  • Гражданският борд ще гарантира честни избори, смята Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев призова да бъде даден шанс на служебното правителство да покаже какво може и тогава да се даде обективна оценка за свършеното.

Държавният глава отказа да направи оценка на първата седмица от работата на служебния кабинет и посочи, че е най-добре обществото да оцени тази работа.

Относно предстоящите парламентарни избори Плевнелиев заяви, че е важно колкото се може по-скоро да бъде създаден граждански борд.

Държавният глава отказа да коментира притесненията на политически лидери относно честността на предстоящите избори и заяви, че създаването на граждански борд ще гарантира нов подход в провеждането им и няма да има съмнение в което и да е назначение.

„Много съм доволен от това, че служебното правителство пое този ангажимент. Всички неправителствени организации, които в изборите назад във времето са проверявали, имали са мнение, сигнализирали са нарушения, знаят, могат, са добре дошли в този граждански борд. Надявам се много скоро да заработи", обясни Плевнелиев.

Президентът коментира и връзката между протестиращи граждани и политически движения.

„Днес част от протестиращите създават партии, граждански движения, това е много добре. Някои други работят заедно със служебното правителство. Обществените съвети се подготвят, ще има, разбира се, и по-широко гражданско представителство. Аз се надявам, че университетите, неправителствените организации, всички ще се отворят. Нека да направим така, че гражданската енергия да бъде позитивна и градивна", каза още Плевнелиев.