Кметът Паунов към младежите: Зарядът е във вас, запазете се чисти
Кметът Паунов към младежите: Зарядът е във вас, запазете се чисти / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Кметът Петър Паунов откри XIII национална пролетна сесия на Български детски и младежки парламент, която се провежда във Възрожденското училище в Кюстендил.

"Огромно удоволствие и чест е да откриеш такъв солиден, голям форум. Този парламент носи истинския заряд за бъдещето на обществото в България. Зарядът е при вас, защото вие сте непокварени и белезите на това тежко съвремие върху вас са най- малко. Надявам се, че ще съумеете да се опазите чисти, защото предизвикателствата пред вас са много. Живота поднася препятствия всяка минута и се надявам , че ще съумеете да ги преодолявате заедно. И благодарение на такива като нас, които ще се навеждат повече, за да не пречат и ще бъдат ваша подкрепа в тежки моменти. Никога не се предавайте, бъдете винаги заедно като колектив, за да станат вашите цели реалност, а не да останат мечта", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Кметът Паунов към младежите: "Зарядът е във вас, запазете се чисти"
netinfo

Председателят на Младежки парламент Кюстендил, Адриан Тодоров поздрави всички членове на Български детски и младежки парламент и изрази надежда, че тази 13- та сесия няма да е фатална, а ще донесе много хубави емоции за участниците. 40 са делегатите, които се регистрираха преди сесията. Те ще бъдат гости на празника Кюстендилска пролет, ще посетят лесопарк Хисарлъка и другите забележителности на града.

В дневният ред  днес са включени презентация на инициативата Европейска седмица на движението и дискусия на тема "Как младите да привлекат вниманието на медиите? ".

В петък с кметът Петър Паунов и зам. областният управител Радослава Чеканска  ще дискутират по темите "Младите и местната  власт" и "Младите и областните администрации".

Гост- лектор ще бъде евродепутатът Илияна Йотова,  с която ще обсъдят развитието на Европейския съюз.

В събота с председателят на Общински съвет Кюстендил и председател на читалище "Братство" Иван Андонов младежите ще говорят за мястото им в европейския съюз.