Печенката и Виктор Николаев идват на концерт в Разград
Печенката и Виктор Николаев идват на концерт в Разград / netinfo

Адриана Николова-Печенката е гост на заключителния концерт по проекта „Фортисимо в клас“ – съобщи учителят по музика в ОУ“Васил Левски“ Юлия Иванова. Училището е сред 15-те учебни заведения в страната, в които се реализира проектът на диригента Максим Ешкенези.

„Фортисимо в клас” е образователна програма за ученици в ІV клас, в рамките на която професионални музиканти запознават малчуганите с девет от най-обичаните и популярни музикални инструмента - цигулка, валдхорна, виолончело, тромпет, контрабас, китара, ударни инструменти, флейта и кларинет.
Целта е да се възроди интересът на младата аудитория към класическата музика чрез по-нетрадиционни преподавателски методи. Проектът се реализира със съдействието на фондация „Америка за България“.

Четвъртокласниците от ОУ“Васил Левски“ се обучаваха по тази програма през последните 5 месеца, но и догодина ще се включим в него – заяви директорът на учебното заведение Диана Първанова.

Заключителният концерт „Фортисимо в клас“ е утре от 11,00 ч. в зала „Филхармония“. Водещ ще е журналистът Виктор Николаев, диригент Максим Ешкенази, солист – цигуларят Чавдар Вълков, Печенката е специален гост.