Форум Здраве, Щастие, Красота събира над 20 изложители във В. Търново
Форум Здраве, Щастие, Красота събира над 20 изложители във В. Търново / DarikNews.bg
Над 20 изложители идват за втория форум "Здраве, Щастие, Красота" във В. Търново
62660
Над 20 изложители идват за втория форум "Здраве, Щастие, Красота" във В. Търново
Над 20 изложители идват за втория форум "Здраве, Щастие, Красота" във В. Търново
  • Над 20 изложители идват за втория форум "Здраве, Щастие, Красота" във В. Търново
  • Над 20 изложители идват за втория форум "Здраве, Щастие, Красота" във В. Търново

Над 20 изложители на здравословни продукти, биохрани и натурална козметика ще вземат участие в Международния форум "Здраве, Щастие, Красота", който се открива от 10,00 ч. във В. Търново. Изложението ще се проведе днес и утре (23 и 24 март) във Военния клуб в града, съобщи един от организаторите Теодор Неделчев.

Участниците ще представят екологично чисти продукти, храни и добавки, ще демонстрират най-актуалните разкрасителни процедури и ще консултират посетителите за профилактика на здравето и поддържането на здравословно тегло. В изложението ще се представят и билкопроизводители и производители на мед и пчелни продукти. Как се замесва пълнозърнест хляб с лимец и квас ще демонстрира Валери Добрев. Той ще представи и някои тънкости в приготвянето на истинския хляб и отглеждането на домашен квас. Посетителите ще могат да дегустират хляб от лимец, здравословни бонбони с ядки и сушени плодове, а така също да си закупят семена и брашно от лимец и квас.

В двата дни на изложението са предвидени още лекции, дискусии и презентации на оздравителни системи от авторитетни психолози, писатели, диетолози, дерматолози и автори на книги, свързани с позитивното мислене, традиционната и нетрадиционна медицина, здравословния начин на живот. Сред чуждите лектори са шампионката по йога от Индия Пинки Гангас, която ще обясни как се преодолява стресът чрез йога. Иглотерапевтът д-р Валерий Шакола ще представи психотерапия с китайска здравословна традиция. Гузал Тажибаева от Узбекистан ще говори за влиянието на системата на Норбеков върху живота и здравето.

И тази година за участие е поканен психологът Еленко Ангелов, който ще има лекция на тема "За да грее по-силно успехът от Вас". Магията на рейки ще представи Ани Велкова, д-р Светослав Славчев и Ганета Сагова ще обяснят как растенията могат да бъдат детектор на лъжата, от Томи и Диана Мислиеви ще разберем какво е фитотерапия и апитерапия. Демонстрация с ауракамера и здравословен кулинарен уъркшоп ще имат Елена Терзиева и Тодор Христов.

Входът за изложението е 3,00 лв., а за двата дни - 5,00 лв. Първото издание на здравословния форум във В. Търново се проведе през септември миналата година и бе посетено от близо 700 души, посочи Теодор Неделчев. Изложението е гостувало и в Пловдив, а интересът към него нараства все повече.

Чуйте още от Теодор Неделчев в първия звуков файл.

През тази година организаторите предвиждат пет такива изложения в цялата страна. Освен в старата столица форумът ще посети Варна в средата на май, Русе през юни, Бургас през септември, а в края на годината ще гостува в Пловдив, уточни Ани Велкова.

Чуйте я във втория звуков файл.