Местан: Грешка е да се мисли, че Доган ще дърпа конците зад пердето
Местан: Грешка е да се мисли, че Доган ще дърпа конците зад пердето / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Грешат хората, които си мислят, че оттеглянето на Ахмед Доган от председателското място в ДПС е чисто формален акт и той ще продължава „да дърпа конците зад пердето". Това мнение изрази пред Нова телевизия лидерът на партията Лютви Местан. По думите му стореното от Доган е безпрецедентно за българските политически нрави.

„Ахмед Доган вече даде безпрецедентен пример за това как политик основател на партия, дългогодишен лидер може да намери сили в себе си и да предложи друг председател на партията, която е създал и ръководил близо 23 години", каза Местан. Той допълни, че е възможно Доган да се кандидатира и да не се кандидатира за народен представител за вота през май.

Местан изтъкна, че за Доган има много номинации от местни партийни структури и това е съвършено естествено. Лидерът на ДПС дори предположи, че почетният председател на движението ще бъде номиниран от почти всички областни организации, както винаги е било. „Но грешат тези, които си мислят, че господин Доган е предприел един чисто формален акт, че това е човекът, който ще продължава да дърпа конците зад пердето, а разбирайте, че пердето трябва да съм аз", категоричен е Местан.

На въпрос дали Делян Пеевски ще бъде в листите, лидерът на ДПС коментира, че до 25-ти март се очакват номинациите на местните структури и в зависимост от това кои са номинирани централното ръководство поема своята отговорност да подреди окончателно номинирате от местните структури на партията кандидати за народни представители.