Разлог взе участие в Международен фестивал в Македония
Разлог взе участие в Международен фестивал в Македония / Община Разлог

Сборната денс група от 34 момичета от Разлог участва на Международния струмишки карнавал в Македония.

Международното карнавално шествие в град Струмица, наричан от мнозина малкия Рио де Жанейро, събра 600 чуждестранни и 2500 местни участници с маски. В парада се включиха маскирани групи от България, Македония, Хърватия, Черна гора, Сърбия, Турция и Полша.

Дефилето на групите, водени от атрактивни мажоретки и духов оркестър продължи повече от 5 часа. Сборната денс-формация от талантливи танцьорки към Общински младежки център представи Разлог с композиция в дух на фестивала, олицетворяваща всеобщото настроение.

Карнавалният танц започна в латино стил, премина в младежки стил денс и завърши с музика и движения в типични за Балканите.

Разлог взе участие в Международен фестивал в Македония
netinfo

Участниците от Разлог бяха поканени лично от Александър Цицимов, председател на Организационния комитет на Струмишкия карнавал  и представител на Федерацията на Европейските карнавални градове. Карнавалът в Струмица има вековна традиция и се провежда всяка година. Началото на великденските пости (около Сирни Заговезни) в Струмица всички става част от карнавала като се маскира на приказни герои, фантастични същества, исторически личности и филмови звезди и други.

Публиката в Струмица винаги е част от карнавала. Дори и извън официалната програма голяма част от местното население се маскира, най-малкото като сложи на лицето си маска „Домино".