Мирослав Найденов: Нямам притеснение да бъда проверяван по каквито и да е сигнали
Мирослав Найденов: Нямам притеснение да бъда проверяван по каквито и да е сигнали / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Всеки сигнал трябва да бъде проверяван и нямам притеснение да бъда проверяван по каквито и да е сигнали. Това каза бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов, във връзка с питането на БСП до главния прокурор дали в Софийска градска прокуратура има образувано досъдебно производство по входиран от ДАНС сигнал за дейността на Мирослав като министър.

Според него това е част от предизборната кампания и риторика на БСП. Той заяви, че не е информиран по никакъв начин за разследване или проверка по темите, които се споменават. "Не съм привличан нито в качеството си на свидетел, нито в качеството си на обвиняем по всички тези теми", заяви Найденов пред агенция Фокус.

Смятам, че съм си вършил съвестно и законово работата през тези почти 4 години и съвестта ми е чиста, каза Найденов и допълни: „Останалото го оставям на преценката на хората, защото все пак след по-малко от 2 месеца има избори. Ясно е на всички ни защо те в момента говорят такива неща и се занимават с това", посочи още Мирослав Найденов.

„Използвам случая да припомня, че имаше повдигнати обвинения срещу член на правителството на ГЕРБ - това е бившият министър на здравеопазването д-р Божидар Нанев. Много се изговори тогава. Когато обаче това обвинение приключи с оправдателна присъда, никой не каза нищо. Разликата е, че доста от министрите на БСП и в момента са с повдигнати обвинения, но няма крайно решение. Когато има нещо срещу някой от нас, то се проверява, без абсолютно никакви политически чадъри", добави Найденов. Според него това е от интерес и на самия проверяван.

„В този смисъл нямам въобще никакво притеснение да бъда проверяван за каквото и да е. По отношение на тази конкретика, която те днес са коментирали, нито съм информиран, нито съм викан, нито съм разпитван, нито ми е искано мнение. Всичко останало, ако има такова нещо, е въпрос на работата на съответните компетентни органи. Аз лично нямам притеснение", допълни още Мирослав Найденов.