Наказаха фелдшера, който наби майка на болно дете
Наказаха фелдшера, който наби майка на болно дете / Дарик радио - Силистра
Наказаха фелдшера, който наби майка на болно дете
62635
Наказаха фелдшера, който наби майка на болно дете
  • Наказаха фелдшера, който наби майка на болно дете

С предупреждение за уволнение е наказан фелдшерът от Центъра за спешна медицинска помощ в Силистра, който наби майка с болно дете на 8 март.

За наложената мярка съобщи директорът на Спешния център в Силистра д-р Фанка Пачева. Наказаният фелдшер е 63-годишният Иван Петков. Мотивите - неспазване на етичните норми на работното място и уронване престижа на ЦСМП.

Припомням, че инцидентът с побоя е станал на 8 март около 22.30 ч. в диспечерския пункт на Бърза помощ. Преди това потърпевшата Диана Христова два пъти настоявала чрез тел. 112 за линейка, за да бъде транспортирано 3-годишното й дете, което било с ларингоспазъм, до Спешното отделение за преглед. Петков се опитал да я насочи към личния лекар и препоръчал с такси да докара детето, защото случаят не бил спешен, а неотложен. От записите на тел. 112 проличало агресивното поведение на майката, отбеляза д-р Пачева.

Наказаха фелдшера, който наби майка на болно дете
netinfo

Тя заплашила фелдшера Петков със скандал. Той пък й отвърнал, че българското здравеопазване не предоставя услуга „изпращане на такси". Когато линейката докарала майката и детето, жената потърсила обяснения от дежурния. Той изпуснал нервите си, тъй като бил болен в момента. Не ползвал болничен, за да не наруши графика на колегите си, обясни д-р Пачева и допълни, че след дежурство се ползват 3 дни почивка.

Не са редки случаите на агресия от страна на близки на пациенти, когато не се налага пускане на линейка, коментира директорът на Спешния център в Силистра д-р Фанка Пачева. Включително и заради такъв род инциденти, от години работата в Спешната помощ е непривлекателна за младите специалисти . Само в Силистренско в сектора са вакантни 20 места за лекари, а фелдшери вече не се обучават.

Повече от разговора чуйте в звуковия файл.

Наказаха фелдшера, който наби майка на болно дете
netinfo