Арестуваха дядо-телефонен измамник  преди да направи удар за 5 бона
Арестуваха дядо-телефонен измамник преди да направи удар за 5 бона / netinfo

Обикновено сме свинкнали да научаваме за измамени по телефона възрастни хора от региона. Оказа се, че има такива и от другата страна на жицата. 64-годишен телефонен измамник  е бил арестуван от димитровградските криминалисти, съобщават от полицията. До задържането му се стига след сигнал от 45-годишен димитровградчанин. През почив

ните дни той получил обаждане от непознат мъж, който му заявил, че синът му е ударил дете при катастрофа. Мъжът се усъмнил, че става въпрос за телефонна измама, тъй като му били поискани пари за освобождаването на сина му. На уговореното място за предаване на сумата в село Добрич пристигнали група полицейски служители и задържали измамника.

Оказва се, че той е от ямболското село Ханово и, че по-рано през деня е завлякъл 85-годишна жена от симеоновградското село Навъсен с 1 630 лева. В дрехите му криминалистите са открили и бележка с адрес в Димитровград. При посещение на мястото се оказало, че 83-годишна жена вече била приготвила 5 000 лева за предаването им. Тя била заблудена по схемата „пари за спешна операция" на детето й и трябвало да предаде сумата на изпратен от доктора санитар. Измамникът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Междувременно „колега" на задържания е направил успешен удар в Хасково. По схемата „катастрофа с убито дете" е завлечена 75-годишна хасковлийка. В събота жената е подала съобщение в полицейското управление и е заявила, че по обяд на стационарния телефон й се обадило непознато лице, което й съобщило, че синът й е блъснал дете на пътя, което е починало. Измамникът заявил, че трябва да се платят 10 000 лева, за да бъде пуснат сина й. Час по-късно жената предала на непознат мъж пред дома си на улица „Тимок" сумата от 5 000 лева.