Радо Станев заминава с ЦСКА за Сливен
Радо Станев заминава с ЦСКА за Сливен / Gong.bg, Валентин Грънчаров

Радостин Станев официално ще бъде обявен за нов треньор на вратарите в началото на идната седмица и ще замине на лагера в Сливен, който стартира във вторник. Той е приел предложението на Милен Радуканов и ще влезе в щаба му. Бившият страж на „червените“, който е бронзов медалист с отбора през 1998 година, в момента работи с Емил Велев в Локомотив София. Станев е роден във Варна, играл е за местния Спартак, а след предстоя в ЦСКА защитава цветовете на Локомотив София, Легия Варшава, Шиник Ярослав и Насионал Букурещ.

Преди месец в официалния сайт на полския Легия Варшава дори излезе обширен материал за Станев, в който поляците си спомнят за престоя на българина в техния клуб.

Преди да започне работа в Локомотив София Радо Станев бе в екипа на Емил Велев и по време на работата му в Локомотив Пловдив.

Привличането на бившия страж за момента е последната промяна в спортно-техническото ръководство на ЦСКА. Милен Радуканов ще работи в екип с Росен Кирилов, кондиционния спец Роко Перота и Радостин Станев, който ще се грижи за вратарите.