• Размер на шрифта:

Част от протестиращите основаха политическо движение „Освобождение”

16 март 2013 22:02 / обновена на 28 март 2013

Част от протестиращите основаха политическо движение „Освобождение”
© снимка: Sofia Photo Agency, архив  
Още по темата
Тема в развитие:

Част от протестиращите решиха да учредят гражданско движение „Освобождение" и дадоха категорична заявка за участие в парламентарните избори през май. От идеята обаче се разграничиха много от лицата на протеста, които започнаха битката с монополите и високите сметки, предава Нова телевизия.

Идеята за новото гражданско движение „Освобождение", което да представлява гласа на народа във властта, се роди в бившето столично кино „Освобождение".

Общобългарското събрание на протестиращите обаче остана скрито от медиите. По думите на организаторите на него присъствали около стотина протестиращи от цялата страна, които единодушно решили да започнат поход към властта.

Как точно новото движение ще се включи в изборната битка напролет ще реши следващото общобългарско събрание на протестиращите. От сега обаче инициаторите поставиха някои ултиматуми към властта.

Хората, които започнаха битката с монополите обаче, днес не се отзоваха на поканата за участие в общобългарското събрание. „Ние сме на улицата - тук ни е мястото. Смятаме, че тези партии, които са в момента на масата, не припокриват нашите очаквания", обясни Янко Петров от „Да запалим монополите".Етикети: протест, протестиращи, движение, политика, "Освобождение"

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »
#11

Николай - 17.03.2013 г. 14:59:32

И КАКВО СТАНА? ОТ ПРОТЕСТИРАЩИ, ДЕПУТАТИ ЩЕ СТАВАТ С ИДЕИТЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ДЕТО ГИ ГОВОРИ ОТ 2005 ГОДИНА СЕГА МИ СЕ ПРАВИТЕ НА НАЦИОНАЛИСТИ.СРАМ И ПОЗОР ТОВА АКО НЕ Е ПОРЪЧКА НА НЯКОЙ ДА РАЗДЕЛИ ГЛАСОВЕТЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ЗАЩОТО ВИДЯХА ЧЕ Е ЗАПЛАХА ГЛЕДАХТЕ СЛАВИ ТРИФОНОВ ДЕТО ИЗКАРВАШЕ ВОЛЕН ЛУД И НАЦИСТ А СЕГА ИСКАТЕ КАКВОТО И ТОЙ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ НАЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВАС А ЗА АТАКА

#10

Питам - 17.03.2013 г. 13:50:01

Сега, след като бяхме яко ужилени, всички протестираме в един глас срещу монополите, но колко от нас ще си спомнят, че единствената парламентарната група в 41-то Народно събрание, която внесе за неотложно разглеждане още през Февруари 2012 г. Законопроект на ДСБ срещу Монополите , беше тази на Синята Коалиция ! Питам, защо останалите не пожелаха да го разгледат ?

#9

Подкрепа за 7 и 8 - 17.03.2013 г. 12:20:06

Стига улични лидери, моля. Като искат да си правят движение, партия или каквото решат - да минат през съдебна регистрация и да участват в избора, като всички останали. Демокрация е.
Аз обаче няма да гласувам за Янковци, Дончо Дудевци и други такива самозванци.
Аз искам отговорни политици, с образование, мъдрост и доказани професионални успехи в своята област.
От "хора от народа", като Тодор Живков и Бойко Борисов ми омръзна, пък и те освен да съсипват друго не могат.

#8

пепе - 17.03.2013 г. 11:13:52

Вече имахме един Янко във властта, който от партизанския отряд започна да управлява България, съсипа икономиката, наложи работническо-селска диктатура на тъпаците, забави развитието на държавата цели 45 години и облагодетелства децата и внуците на партийната върхушка. Имахме и един от народа, дето се гордееше, че не чел книги, а ритал мач с филии мас в ръка. Сега пак някакви самоназначили се лидери от "народа", видимо некомпетентни, не знаещи какво искат и непознаващи законите искат да управляват чрез национализация, работническо-селски съвети и нечлеоразделни искания. Горко ни!

#7

Васил Георгиев - 17.03.2013 г. 11:02:02

Всеки има право да се организира,да се институализира ! Това е конституционно право и едно от основните човешки права.Дали зад тази нова инициатива стои "столетницата",дали ГЕРБ,дали Янето или Ив.Костов според мен няма никакво значение.Чрез такава наистина демократична форма на заявка за участие в управлението на държавата всяка форма на гражданско рганизиране ще покаже какво е всъщност то и дали и кои стои зад него.Защото таакава организация,обединение или каквото и да било друго следва да премине през избор на управителни органи,изработване и приемане на устав и след това СЪДЕБНА РЕГИСТРАЦИЯ. А това значи ПУБЛИЧНОСТ ! В сегашния хаос на улицата може само да си приказваме тук кой зад кого стои,кой дърпал конците, да се чудим как тези от улицата си представят "граждански контрол" в държавните институции и с какви правомощия ще бъде този контрол,кой ще ги даде тези правомощия.Аз имам своята твърда политическа ориентация и тя не е проектираното Политическо движение "Освобождение ",но искрено му пожелавам успех. То може да акумулира енергията на всички онези млади хора,които са против "старите партий",против "всякакви партии" ,но са за "движения " .

#6

Фен - 17.03.2013 г. 10:57:34

Тоя Янко е комунист доказан, да си ходи на Позитано 20, там му е мястото! Там му е хвърлен пъпа!

#5

освобождение? - 17.03.2013 г. 10:09:37

Това е новата мимикрия на столетницата- "Освобождение".Имаше поне 5 партии досега, които да обират гласове- сега измислиха Пасторите на Евангелската циганска църква, Освобождение.Като гледам младите 16-25 годишни изобщо не знаят КОЛКО политически строя има и КАКВО значи "освобождение"! Освобождаване от демокрацията и преминаване на ЕДНОПАРТИЕН СОЦИАЛИЗЪМ под заблудата"ВЛАСТ на НАРОДА"???? Старите занем КАКВО е"власт на народа"- тероризъм, тиранизъм, сталинизъм, тоталитаризъм, хитлеризъм.
И сега Младежкото БСП?БКП "върти игрите" и никой от младоците не се усеща КАКВО го чака.
Ако може България да се раздели на две- искащите да живеят в Европа- с демокрация и другата- с "власт на народа" с Русия и Евразия. Ще започнат да бягат от "властта на народа" и Евразия в демокрацията и Европа.. Повторение.

#4

Свободен - 17.03.2013 г. 08:27:48

Долни лицемери, преврьщат всяка гражданска инициатива в политическа партия или движение.

#3

Няма ли кръчми за тези хора? - 16.03.2013 г. 23:37:07

Като им знам исканетата,требе да се пръкнат поне 150 партии.Предлагам обаче новосвормираните партии да си направят и обществени комитети за контрол.Така всичко да си върви на едно.

#2

Психиатър - 16.03.2013 г. 23:35:02

1 моля престани да четеш,а си изпий лекарствата.

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още