Пирин ГД се оказа препъни камък за Лудогорец
Пирин ГД се оказа препъни камък за Лудогорец / netinfo

Отборът на Лудогорец направи 1:1 на собствен терен с Пирин Гоце Делчев в мач от 18-я кръг на А група. По едно попадение в Разград записаха Марио Близнаков и Александър Барт. За шампиона на България това е четвърто равенство в първенството през този сезон, но и второ поредно след 0:0 с Берое преди седмица.

Още по-любопитното е, че това е едва първи хикс за момчетата на Тенчо Тенев от началото на първенството. Досега Пирин има зад гърба си 7 победи и 10 загуби.

Мачът в Разград се игра буквално пред едната врата, тази на Пирин Гоце Делчев, като гостите видимо бяха сгъстили защитата си и разчитаха на изключително малкото контраатаки, които им се отдаваха да сформират.

Отборът на Лудогорец започна много активно срещата. Още в 3-та минута на срещата проличаха амбициите на домакините, след като Станислав Генчев създаде първото опасно положение пред вратата на Пирин Гоце Делчев, но не успя да открие резултата.

След още няколко добри изяви на домакините обаче се стигна до изненадващ гол в мрежата на Владислав Стоянов. Още при първия си шанс, гостите успяха да стигнат до 1:0, след като Марио Близнаков стреля по земя от границата на наказателното поле.

В 23-та минута Абди Абдиков спаси вратата си от сигурен гол. След центриране от фаул на Мирослав Иванов, Мантула засече с глава, но вратарят изби в корнер.

С течение на срещата започна да вали сняг, а и студеното време попречи на играчите на двата тима да покажат пълния си потенциал от възможностите. Играчите на Ивайло Петев продължиха да владеят топката, но сгъстената защита на гостите се оказа трудна за преодоляване.

През второто полувреме Лудогорец демонстрира желанието си за обрат, а наставникът на домакините пусна в игра Емил Гъргоров, Неманя Милисавлевич и Мишо Александров, в опит да засили атакуващата мощ на тима си.

В 63-та минута след центриране на Миро Иванов, Марселиньо скочи на точката на дузпата, но Абди Абдиков улови.

В една от малкото възможности, отворили се пред Пирин Гоце Делчев Хазуров се измъкна от защитата на Лудогорец, но Владислав Стоянов спаси мрежата си след удара на съперника.

След големия натиск в крайна сметка тимът от Разград стигна до изравнително попадение. В 87-та минута Станислав Генчев стреля отдалеч към вратата, Абди Абдиков изби, но при добавката Александър Барт реализира за 1:1.

След спечелената точка Лудогорец остава лидер с 43 пункта, но е заплашен да се изравни на върха с Левски, ако „сините“ спечелят неделния си двубой срещу Монтана. Пирин Гоце Делчев е на 9-а позиция с 22 точки.