Поредни протести срещу монополите в страната
Поредни протести срещу монополите в страната / снимка: DarikNews.bg, Пловдив

В няколко града в страната и днес бяха организирани протести срещу монополите. Едва двайсетина души обаче се събраха в Пловдив, вяло премина и събирането във Варна.

Стотина души с обърнати национални флагове в ръце протестираха против монополите в България и в София. Протестът в столицата е организиран от ВМРО.

„Не даваме една седмица толеранс на правителството, защото за една седмица няма да ни спрат сметките нито за ток, нито за парно”, заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов. Той поиска още от утре да започне проверка на ЕРП-тата, както и проверка на свършеното от няколко предишни правителства.

В Пловдив хората тръгнаха на шествие до сградата на ЕВН, откъдето взеха камъни, които да сложат пред сградата на общината. Групата беше охранявана и от полиция, която беше значително повече от протестиращите.

Бързо приключи и поредният протест срещу ЕРП-та, монополите и обедняването във Варна, в който се включиха едва около 40-50 души. Шествие нямаше, протестиращите се разделиха на две групи - едната стоеше мълчаливо в градинката до паметника в района на община Варна, а другата блокира последователно движението на кръстовището на булевардите „Мария Луиза” и „Сливница” в района на общината.

Около 15 човека се събраха пред спортната зала във Видин. Протестиращите настояваха за достоен живот и бяха категорични, че няма да престанат, докато гласът им не бъде чут. Те посочиха, че не са доволни и от минималното намаление на цената на електроенергията, което всъщност бе причината за началото на масовите протести, съобщи „Фокус”. Те обясниха, че причината за „рехавия” протест е, че няма предварителна организация, нито организатори, информацията се разпространява само чрез социалните мрежи.

Протести в различни градове в страната се очаква да има и в неделя.