Пореден протест срещу монополите в столицата
Пореден протест срещу монополите в столицата / снимка: DarikNews.bg, архив
Пореден протест срещу монополите в столицата
62576
Пореден протест срещу монополите в столицата
  • Пореден протест срещу монополите в столицата

Над 100 привърженици на ВМРО протестираха с обърнати български флагове, като според организаторите така излизат на война срещу монополните дружества и партиите, които са сключили договорите.

Със скандирания „свобода за България” и „На бой за народа” тръгнаха от Съдебната палата в столицата протестиращите. Те спряха пред Министерски съвет, където  символично представиха исканията и очакванията си пред служебния кабинет.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че дават срок от един месец на правителството да направи ревизия както на договорите с дружествата, така и на изразходваните обществени средства. „Искаме това правителство да направи ревизия на дейността на предишното по отношение на изразходваните обществени средства. Защото се оказва, че в резерва на държавата няма пари”, заяви той. Той настоя още за ревизии на топлофикационните и ВиК дружества.

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обяви, че липсата на справедливи присъди за хората, допуснали монополните дружества в България е основна причина за протестите по улиците в цялата страна. „Затова и нашият пореден протест е пред сградата на Съдебната палата - символно място в нашата държава, защото без съд, без правосъдие, няма справедливост”, обясни той.

От ВМРО определиха като приоритет и разрешаване на проблема с ромите в България, защото според тях ако не се реши, той ще доведе до разпад на държавата.