Георги Миланов може да замени Хонда в ЦСКА Москва
Георги Миланов може да замени Хонда в ЦСКА Москва / БГНЕС

ЦСКА Москва планира да подсили състава си с 21-годишния перспективен атакуващ халф на България и Литекс Георги Миланов, съобщава електронното издание "Известия".

Според изданието, тази зима Миланов е бил близо до трансфер в руския клуб, но в последния момент ръководството на "армейците" се е отказало от идеята да привлече младия футболист.

Емисарите на ЦСКА обаче не са спирали да следят развитието на футболиста и през лятото ще вземат окончателно решение относно неговия трансфер. Треньорът на Литекс Христо Стоичков е потвърдил пред "Известия", че руският клуб се интересува от таланта. Камата споделя, че през последния сезон Миланов е израснал много и е успял да стане един от лидерите в националния отбор на България.

"Ако Георги продължава в същото темпо усърдно да работи на тренировките и да се развива, той ще стане играч от екстра класа. Що се касае до ЦСКА Москва, представители на този клуб наблюдаваха Миланов в квалификацията срещу Италия, в която Миланов игра на много високо ниво. До конкретни преговори тогава не се стигна. Ситуацията може да се промени през лятото", разкри ситуацията Стоичков.

Той подчерта, че от играча се интересуват и други амбициозни клубове от Европа. Ръководството на ЦСКА Москва е набелязало Миланов като заместник на японския плеймейкър Кейсуке Хонда, който се очаква да премине в клуб от един от най-силните шампионати на Стария континент. /БГНЕС