Марешки на съд за обида към протестиращ
Марешки на съд за обида към протестиращ / Дарик Варна, архив

Ивайло Василев, един от организаторите на варненските протести, е внесъл днес тъжба във Варненския районен съд срещу бизнесмена Веселин Марешки.

Василев ще съди Марешки за обида по чл. 148, ал. 1, т.1 от Наказателния кодекс.

Искът на протестиращия варненец е морален - само за 10 лв., заяви самият той за Дарик, но допълни, че "ако Марешки продължава да ме обижда публично, ще увелича иска си много повече."

В тъжбата се посочва, че на 4 март около 11.00 часа, пред Медицински център „Младост”, Ивайло Василев е присъствал на организирана от Веселин Марешки среща по повод протестите във Варна.

„Най-неочаквано за мен и без да съм го провокирал по никакъв начин, при разговорите с г-н Марешки и дискусиите между него, мен и насъбралото се множество хора, г-н Веселин Марешки изведнъж ме бутна и започна да ме обижда неколкократно с неприлични думи и епитети „боклук” пред всички събрали се хора и в присъствието на медиите, които отразяваха събитието.”, пише обиденият варненец в текста до районния съд.

Ивайло Василев изразява съжаление, че въпросната сцена е била отразена от всички национални електронни медии и прилага няколко линка към публикации и видеа в сайтове.

„По този начин моите чест, достойнство и репутация в обществото бяха силно накърнени”, жалва се активният варненец.

Според Ивайло Василев, обидата от Веселин Марешки му е нанесена публично, а после разпространена чрез средствата за масова информация