Ще анализираме състоянието на министерствата и ще вземем нужните мерки, увери Райков
Ще анализираме състоянието на министерствата и ще вземем нужните мерки, увери Райков / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Ще анализираме състоянието на министерствата и ще вземем нужните мерки, увери Райков
62550
Ще анализираме състоянието на министерствата и ще вземем нужните мерки, увери Райков
  • Ще анализираме състоянието на министерствата и ще вземем нужните мерки, увери Райков

Служебното правителство ще анализира състоянието на всяко министерство, но няма да освобождава заместник-министри и няма да дава политическа оценка нито на кабинета „Борисов”, нито на кабинета „Станишев”. Това заяви премиерът Марин Райков след среща с лидера на БСП Сергей Станишев.

Самият Станишев обяви, че не е редно заместник-министрите от правителството на ГЕРБ да продължат да работят и в служебното правителство. Премиерът Райков обясни, че за гражданите е важно да не спира нормалното функциониране на институциите, но увери, че без колебание ще отстрани онази част от политическите кабинети, която е допуснала криза в дадена сфера.

Правителството ще предприеме нужните мерки според състоянието на  отделните сектори, но няма да прави цялостно преструктуриране на състава от заместник-министри, обяви премиерът. „Аз няма да пропусна да отстраня тази част от политическите кабинети, с които моите министри не желаят да работят, или за които има ясни доказателства, че досегашната им работа е допринесла за създаване на кризисни огнища в сферата на отговорността, която е била тяхна”, обясни той

Лидерът на БСП Сергей Станишев подкрепи идеята за създаване на граждански борд с цел провеждане на прозрачни парламентарни избори, но изрази притеснението си, че ГЕРБ в лицето на Цветан Цветанов продължава да контролира МВР.

„Няма как при това професионално ръководство да се гарантира честността на изборите. Това важи и за „Информационно обслужване”, държавната структура, която трябва да брои резултатите от изборите”, акцентира Станишев.

Премиерът Райков отговори така: „За мен няма лош резултат на изборите. За мен има само един негативен сценарии. Това е сценарият политическата сила, която губи, оправдава това с евентуални манипулации. Следователно желанието ми е да изчистим този процес от всякакви съмнения и ви благодаря за готовността да ми помогнете за това”.

Ще анализираме състоянието на министерствата и ще вземем нужните мерки увери Райков
netinfo