ВИДЕО: Един последен миг след 180 минути без гол прати Нюкасъл напред
ВИДЕО: Един последен миг след 180 минути без гол прати Нюкасъл напред / Reuters

Нюкасъл победи Анжи Махачкала с 1:0 и се класира за четвъртфиналите на Лига Европа.

Двата отбора не си вкараха гол в продължение на 180 редовни минути, първо в Русия, а тази вечер и на „Сейнт Джеймсис Парк“, и едва в последния миг, с последния удар, в добавените минути на 90-те на реванша, Папис Сисе донесе щастието за „свраките“.

Двубоят в Северна Англия бе много напрегнат и равностоен, въпреки че гостите играха по-голяма част от второто полуреме с човек по-малко, след два бързи жълти картона за Мехди Карсела-Гонсалес, вторият в 55-та минута.

Нюкасъл пък загуби още през първото полувреме един от най-идейните си футболисти – Йоан Кабай, който получи контузия, и бе заменен в 37-та минута.

Домакините владееха повече топката, но това не се отрази в много повече голови положения. Те се брояха на пръстите на едната ръка за Нюкасъл, но Анжи имаше още по-малко 100-процентови възможности, и отправи само два удара в очертанията на вратата на Робърт Елиът.

Нещата се решиха в самия край на двубоя, като Анжи пропусна невероятен шанс, в 87-та минута. Мбарк Бусуфа нацели гредата от пряк свободен удар, и по всичко личеше, че двата състава ще играят продължения.

Не така обаче мислеше Папис Сисе. Сенегалецът бе на точното място, в точното време. В последната минута от дадените от рефера допълнителни, Силвен Марво прати топката с центриране в наказателното поле на Анжи, и там Сисе надскочи всички и реализира с буквално последния удар в мача победното попадение. Веднага след него бе свирен край на двубоя, пред невярващите очи на Гуус Хидинк и скъпата селекция на гостите от Махачкала, и щастливите трибуни на „черно-белия“ „Сейнт Джеймсис Парк“.