Три телефонни измами за ден
Три телефонни измами за ден / dariknews.bg, архив

Трима души станаха жертва на телефонни измами в Старозагорско.

В полицията в Гълъбово, е получено съобщение от Е.К. на 47г. от гр.Ст. Загора, че дядо му Ж.Ч на 91г. от с.Медникарово, общ. Гълъбово е измамен по схемата „Болен роднина". На домашния му телефон се обажда лице, представило се за дъщеря му и плачейки съобщава, че е приета в болница с висока температура. Предлага на пострадалия да говори с „лекаря", който съобщава, че дъщеря му е болна от свински грип и сумата от здравната каса е недостатъчна за лечението. Ж.Ч. предава сумата от 4 000 лева на непознато лице. Образувано е досъдебно производство.

На 77-годишна жена от гр. Ст. Загора, също се обадил „доктор", който съобщил, че снаха и си е счупила крака и са необходими 3 - 4 хил. лева за операция за поставяне на златни пирони. Пострадалата предава на непознат мъж сумата от 3 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

88-годишен от гр. Ст.Загора, също олекна с три бона. На домашния му телефон се обадил мъж, който се представил за доктор Попов и му съобщил, че спешно трябва да предаде сумата от 3 000 лева за извършването на операция на гръбначния стълб на дъщеря му. Малко по-късно, в къща в с. Кирилово където живее, Е.Е. предал сумата от 3 000 лева на непознат мъж.