Подписка срещу полицейски шеф в Благоевград
Подписка срещу полицейски шеф в Благоевград / снимка: Sofia Photo Agency, архив

В Благоевград стартира подписка срещу директора на Областната полиция комисар Георги Костов, обяви организаторът на протестите срещу монополите Людмила Манова.

Благоевградчани, които редовно участват в митингите и шествията в града, настояват комисар Костов да подаде незабавно оставка. Недоволството срещу полицейския шеф ескалира по време на мирното шествие на 10 март.

"Тогава ние имахме разрешение от кмета Атанас Камбитов за шествие до светофарите при Първи корпус на Югозападния университет, което бе осуетено. Полицаите ни спряха много преди разрешеното трасе и с това бе нарушено правото ни, позволено от градоначалника Камбитов. Заповедта за спиране на протестиращите е била издадена устно от Георги Костов десетина минути по телефона, а срещу мирните граждани бе оказана полицейска репресия", заяви Людмила Манова.

"Ще създадем в Благоевград Обществен съвет, който вече успешно работи в столичния район "Младост". Този съвет ще контролира решенията на Общински съвет, също така ще следи за законността на решения на кмета. Ние искаме на всяко заседание на местния парламент в Благоевград да има поне двама присъстващи от Обществения съвет, които да могат да изразяват гражданската си позиция по определени теми", коментира още Манова.

Други новини от Благоевград