ВИДЕО: Барса направи исторически обрат в ШЛ, след като смачка Милан
ВИДЕО: Барса направи исторически обрат в ШЛ, след като смачка Милан / Reuters

Барселона направи исторически обрат във фазата на елиминациите на Шампионската лига и се класира за четвъртфиналите на турнира. Каталунците наваксаха два гола пасив от първата среща и разбиха с 4:0 Милан на „Камп Ноу”, като по този начин продължават напред. Барселона стана първият отбор в елиминациите на Шампионската лига, който успя да навакса пасив от два гола и да отстрани своя съперник.

Отборът на Барселона бе тотален господар на терена от 1-та до 90-та минута, а играчите на Милан така и не успяха да намерят отговор на бързите комбинации в „синьо-червено”.

Лионел Меси най-накрая счупи „прокобата” да не може да вкара гол от игрова ситуация на италиански отбор. Аржентинецът не само, че отбеляза два гола във вратата на Кристиан Абиати, но също така бе познатият лидер за своя отбор.

Барселона поведе още в 5-та минута, когато Шави подаде към Лионел Меси, който стреля от границата на наказателното поле на Милан и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Абиати, който само изгледа как тя влиза във вратата му.

Съдията Виктор Касай пропусна да отсъди дузпа в полза на Барселона в 12-та минута, когато Абате бутна в гръб Педро в наказателното поле на Милан. Унгарският арбитър обаче не даде дузпа в полза на домакините.

Каталунците бяха много близо до това да поведат с 2:0 в 14-та минута, когато Андрес Иниеста шутира и насочи топката опасно в горния десен ъгъл на вратата на Абиати, който този път спаси. Топката след това попадна на главата на Меси, но той бе неточен при добавката и стреля в аут.

Кристиан Абиати направи много груба грешка в 16-та минута, когато не успя да уцели една топка в опита си да я избие, но Давид Вия не се възползва от неочаквано направения му подарък.

Минута по-късно Шави Ернандес отправи диагонален удар, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Милан, но Абиати плонжира и изби в корнер.

В една от редките контраатаки за Милан през първото полувреме Ел Шаарауи получи топката в половина на Барселона, след което излъга Пике в наказателното поле на домакините и стреля, но слабо и Виктор Валдес улови топката без никакви проблеми.

Милан бе на път да изравни резултата в 38-та минута, когато при една изчистена топка от защитата на Милан Масчерано изпусна Нианг, който излезе сам срещу Виктор Валдес, но вместо да прати топката във вратата му, нацели десния стълб.

Веднага след това падна вторият гол във вратата на Милан. Барселона удвои своята преднина в 40-та минута, когато Андрес Иниеста открадна топката от Амброзини, след което подаде към Лионел Меси, който стреля от границата на наказателното поле на Милан и прати за втори път коженото кълбо във вратата на Абиати.

Педро Родригес си изкара жълт картон в 42-та минута и ще пропусна първия четвъртфинален мач на каталунците, тъй като има натрупани картони.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, а каталунците продължиха да доминират тотално над своя съперник. Още в 48-та минута Барса бе близо до това да вкара трети гол, когато Давид Вия открадна топката от Констант и подаде към Меси, който стреля, но слабо и Абиати спаси.

Логичното се случи в 55-та минута, когато Шави пусна уникален пас към Давид Вия, който се озова сам срещу Абиати и го разстреля за 3:0.

Лионел Меси получи нов добър шанс в 62-та минута, когато стреля от воле, но доста неточно над напречната греда в аут. Минута по-късно Абиати отрази удар на Давид Вия.

Постепенно каталунците успокоиха своята игра и позволиха на Милан да се съвземе. Гостите тръгнаха в атака едва в последните 10 минути на срещата. Робиньо можеше да вкара в 82-та минута, но ударът му бе блокиран чудесно от Жорди Алба.

Лионел Меси се отчете и с асистенция в последните секунди на срещата. Във втората минута на добавеното време Меси пусна чудесен извеждащ пас към Жорди Алба, който излезе сам срещу Абиати и вкара за крайното 4:0.

По този начин Барселона се класира за четвъртфиналите на турнира с общ резултат 4:2. Жребият за следващата фаза е в петък.

Барселона: 1.Виктор Валдес, 2.Даниел Алвеш, 3.Жерар Пике, 14.Хавиер Масчерано (77' - 5. Карлес Пуйол), 19.Жорди Алба, 6.Шави Ернандес -к, 8.Андрес Иниеста, 16.Серхио Бускетс, 7.Давид Вия (75' - 9. Алексис Санчес), 10.Лионел Меси, 17.Педро Родригес (83' - 21. Адриано) Резерви: 13.Хосе Пинто, 4.Франсеск Фабрегас, 25.Алекс Сонг, 37.Кристиан Тейо

Старши треньор: Жорди Роура

Милан: 32.Кристиан Абиати, 5.Филип Мексес, 17.Кристиан Сапата, 20.Игнасио Абате, 10.Кевин-Принс Боатенг, 16.Матийо Фламини (75' - 22. Боян Къркич), 18.Рикардо Монтоливо, 21.Кевин Констант, 23.Масимо Амброзини (60' - 4. Съли Мунтари), 19.М'Байе Нианг (60' - 7. Робиньо), 92.Стефан Ел Шаарави Резерви: 1.Марко Амелиа, 2.Матия Де Шилио, 25.Даниеле Бонера, 8.Антонио Ночерино

Старши треньор: Масимилиано Алегри

Съдия: Виктор Касай (Унгария)

Жълти картони: Педро Родригес (Барселона) - 41'; Кевин-Принс Боатенг (Милан) - 22', Матийо Фламини (Милан) - 45', Филип Мексес (Милан) - 54'

 


szólj hozzá: B4-0M www.fasthighlights.com