Главчев: Ако всички министри са като Калин Христов, хората могат да са спокойни
Главчев: Ако всички министри са като Калин Христов, хората могат да са спокойни / снимка: БГНЕС, aрхив

Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев призна пред Дарик, че е разбрал за номинацията на Марин Райков за служебен премиер от медиите. Според него служебното правителство трябва да бъде равно отдалечено от всички политически сили. Той допълни, че от кабинета познава само бъдещия финансов министър Калин Христов и по думите му, ако всички останали министри са като него, хората могат да бъдат спокойни.

„Нашите очаквания бяха министрите да бъдат хора, които са обществено приети и равно отдалечени политически. Съвсем пък безпартийни не знам дали могат да се намерят. Всеки има някакви политически симпатии, но важно е да са експерти", коментира още Главчев.

На въпрос дали министрите ще успеят да се справят с набелязаните задачи в следващите три месеца, Главчев подчерта, че основната задача е организирането на честни избори, а това ще доведе до стабилност и на следващото правителство. Не по-малко важна задача по думите му е запазването на стабилността във всичките й аспекти. Това би могло да се случи, ако всички в служебното правителство вдъхват спокойствие и уважение, коментира депутатът.

Разговора на Йовка Йовчева с Димитър Главчев можете да чуете в Radio.DarikNews.bg