Ливърпул по стъпките на Арсенал – разгневи феновете със скъпи билети
Ливърпул по стъпките на Арсенал – разгневи феновете със скъпи билети / БГНЕС

Решението на клубното ръководство на Ливърпул да въведе нова скала за цените на билетите бе посрещнато на нож от най-верните привърженици.

Наскоро мърсисайдци обявиха новата 6-степенна система, която доведе до увеличаване на цените до 9 процента в някои зони на стадиона. Според нея сезонните карти за легендарната трибуна Коп ще запазят цената си, като притежателите им дори могат да получат отстъпка, ако се възползват от опцията за детски билет на стойност 5 паунда.

Фракцията на „Духът на Шенкли“ обаче счита, че тези мерки не са достатъчни. „Във времена на финансови ограничения, тези инфлационни увеличения са обида за дългогодишните привърженици на отбора, които от 1989 година досега са изпитали 716-процентен ръст при цените“, се казва в официалното изявление на групата. „Феновете на главната трибуна и тези до склада гледат мача от места, които не са обновявани от ерата на Шенкли. Вярваме, че нито един от собствениците на Ливърпул не е гледал мач от тези седалки и никой от тях не се възползвал от т.нар. „съоръжения“ около тях.“

„Ако пък грешим, това говори по-зле за тях, ако смятат, че 815-850 паунда е справедлива цена за „продукта“, който ще получим в замяна. Докато обявлението за сезонните карти в Копа е облекчение за много хора, ние все така вярваме, че билетите отдавна са твърде скъпи и гонят от стадиона тези, които подкрепяха клуба в най-тежките му времена“, пише още вътре

Директорът по мениджмънта в Ливърпул Иън Айър обясни нуждата от промените: „През изминалите две години клубът внимателно обмисли цените на билетите и направи внимателна оценка на структурите по стадиона съвместно с Комитета на привържениците. След замразяването им през миналата година, през тази ние ревизирахме системата за оценяване, подобно на много други отбори от Висшата лига, и ще предложим нов вариант с няколко степени, който по-точно да отразява локацията на мястото и гледката оттам“, каза Айър.