Интер и Лацио с изненадващи загуби в Италия
Интер и Лацио с изненадващи загуби в Италия / БГНЕС

Отборите на Интер и Лацио допуснаха изненадващи загуби в мачовете си от 28-ия кръг на италианския шампионат. „Нерадзурите“ отстъпиха на своя „Сан Сиро“ с 0:1 на Болоня, докато Лацио, също като гост, падна от Фиорентина. Така двата тима се отдалечиха на четири точки от третото място, което се заема от Милан.

Болоня, който преди мача си срещу Интер се намираше на две места от зоната на изпадащите, взе важните три точки благодарение на гола на Алберто Джилардино. Бившият нападател на Милан се разписа в 57-ата минута, но попадението му се оказа скъпоценно за гостите, които успяха да задържат преднината си до последния съдийски сигнал.

Още през първото полувреме тимът на Болоня показа, че няма да се предаде лесно. Гостите надиграха своя противник по всички показатели, което доведе до мощни освирквания от трибуните на „Сан Сиро“. Футболистите на Андреа Страмачони така и не намериха верния път към вратата на своя противник и съвсем заслужено загубиха сблъсъка.

В същото време Лацио падна от Фиорентина в директен сблъсък за местата даващи право на участие в Европа през следващия сезон. На „Олимпико“ двата тима изиграха впечатляващ двубой, в който „виолетовите“ заслужено триумфираха.

Стеван Йоветич откри за гостите в 20-ата минута на мача, а Адем Ляич осигури важните три точки за Фиорентина с точен изстрел през втората част. Така „виолетовите“ успяха да изпреварят в класирането, както днешния си противник Лацио, така и Интер.

През седмицата Интер и Лацио имаха ангажименти в Шампионската лига и Лига Европа, където „нерадзурите“ претърпяха тежко поражение от Тотнъм в Лондон, докато Лацио надигра Щутгарт в Германия.