ВИДЕО: В спиращ дъха двубой на „Анфийлд“, Ливърпул удари Тотнъм
ВИДЕО: В спиращ дъха двубой на „Анфийлд“, Ливърпул удари Тотнъм / BGNES

В изключително интригуващ сблъсък на „Анфийлд“, Ливърпул удари устремилия се към Шампионската лига тим на Тотнъм. След поредица от обрати, в крайна сметка „червените“ показаха дух и стигнаха до победа с 3:2, която запазва шансовете им за четвъртото място в крайното класиране.

Двата тима, които напоследък показват отлична форма, се хвърлиха в неспирни атаки още в началото на двубоя. „Червените“ успяха да поведат в резултата в 21-ата минута, когато Луис Суарес реализира 22-ия си гол във Висшата лига този сезон. Попадението бе под номер 50 за уругваеца за мърсисайдци.

След отлична атака отляво, минала през Коутиньо, Енрике и Суарес, нападателят бе изведен в наказателното поле и с прецизен удар под плонжа на Уго Лорис откри.

Тимът на „шпорите“ стигна до изравнителен гол секунди преди края на първата част. Гарет Бейл центрира в малкия пеналт, където Ян Вертонген успя да отклони топката в мрежата. Отново той вкара през втората част, за да направи пълен обрат в полза на лондончани. След нова грешка на Глен Джонсън, защитникът на гостите стреля в десния ъгъл на вратата за 2:1.

Ливърпул отново се хвърли в предни позиции и в 66-ата минута логично стигна до изравняване на резултата. След дълъг пас към Стюърт Даунинг, Лорис излезе неразчетено извън наказателното си пол и не успя да изчисти топката. Даунинг пое и стреля по земя, за да прокара топката между краката на защитник на Тотнъм.

Осем минути преди края на мача домакините стигнаха до дузпа, спечелена от Луис Суарес. Нападателят бе съборен в пеналтерията от Беноа Асу-Екото, а капитанът Стивън Джерард бе безпощаден от бялата точка.

Двубоят бе юбилеен за централния бранител на „червените“ Джейми Карагър. Ветеранът записа своя двубой номер 500 за Ливърпул По-рано през сезона, бранителят обяви, че след края на сезона ще сложи край на кариерата си.

След победата си, Ливърпул се изкачи на шесто място във временното класиране, изпреварвайки Евертън, който е и с мач по-малко. Тотнъм остава на третата позиция с актив от 54-точки.


szólj hozzá: Liverpool vs Tottenham 2:2 MATCH HIGHLIGHTS