Сигурдсон доволен: Добре, че избрах Тотнъм вместо Ливърпул
Сигурдсон доволен: Добре, че избрах Тотнъм вместо Ливърпул / БГНЕС

Полузащитникът на Тотнъм Гилфи Сигурдсон заяви, че му е било трудно да откаже на Ливърпул през лятото, ала е много доволен от решението си да избере Тотнъм.

С назначаването на Брендън Роджърс мърсисайдци се превърнаха в абсолютен фаворит за подписа на исландския национал през лятото, ала Андре Вилаш-Боаш реагира светкавично и постигна договорка с играча само за едно денонощие. Името на Сигурдсон нашумя след фурора, който направи във Висшата лига с екипа на Суонси Сити, където игра под ръководството на Роджърс.

„Беше много трудно да кажа „не“ на Ливърпул, защото познавам Брендън“, обясни халфът. „Всъщност беше повече заради него, отколкото заради историята на клуба.“

„Когато Тотнъм се намесиха, погледнах на кое място са завършили предишната година и се върнах няколко сезона назад. Миналата година бяха четвърти и нямаха късмет с квотите за Шампионската лига, а беше ясно, че са страхотен клуб с фантастични играчи“, допълни той.

„Наистина съм доволен от избора си. Тук мога да играя редом с толкова добри футболисти и да се надяваме, че догодина ще играем в Шампионската лига.“

В среща от 29-ия кръг на Висшата лига Ливърпул приема Тотнъм на своя „Анфийлд“ в неделя от 18 часа българско време.